Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Can the strategies for endoparasite control affect the productivity of lamb production systems on pastures? R. Bras. Zootec.
Fernandes,Maria Angela Machado; Salgado,Jordana Andrioli; Peres,Mylena Taborda Piquera; Campos,Karla Francisca Duarte; Molento,Marcelo Beltrão; Monteiro,Alda Lúcia Gomes.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the productivity and carcass traits of unweaned Suffolk lambs finished on pasture and subjected to three strategies for endoparasite control: prophylactic treatment of all animals every 28 days; treatment of animals with a cut off number of nematode fecal egg count (FEC) ≥ 700; and treatment of animals using the FAMACHA scores ≥ 3. Average daily weight gain (ADG) and FEC were evaluated every 14 days for 112 days. Body condition scores and carcass characteristics were assessed before and after slaughter, respectively. Animal productivity was calculated based on animal stocking rate, ADG, and weight variation per area. Animal productivity, pasture, and carcass characteristics did not differ among...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Animal production; Carcass dressing; FAMACHA; Fecal egg count; Haemonchus contortus.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982019000100710
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Composição tecidual e perfil de ácidos graxos do lombo de cordeiros terminados em pasto com níveis de suplementação concentrada Ciência Rural
Fernandes,Maria Angela Machado; Monteiro,Alda Lúcia Gomes; Poli,César Henrique Espírito Candal; Barros,Carina Simionato de; Prado,Odilei Rogério; Salgado,Jordana Andrioli.
A composição tecidual da carne é característica importante na avaliação da qualidade sensorial e nutricional do produto. O presente trabalho avaliou a composição tecidual e o perfil de ácidos graxos do lombo de cordeiros desmamados aos 42 dias de idade média e terminados em pasto de azevém com níveis diários de suplementação concentrada (0, 1 e 2% do PV e ad libitum). O delineamento experimental foi de blocos ao acaso com três repetições. Os cordeiros foram abatidos ao atingirem 32kg de peso vivo. O lombo direito foi utilizado para determinação da composição tecidual e o esquerdo para análise de perfil de ácidos graxos. As análises de variância e de regressão foram realizadas com auxílio do programa SAS (2001). A suplementação concentrada de cordeiros...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Gordura; Músculo; Qualidade da carne; Pasto de azevém.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782009000800033
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Early weaning and concentrate supplementation on the performance and metabolic profile of grazing lambs R. Bras. Zootec.
Fernandes,Sergio Rodrigo; Monteiro,Alda Lúcia Gomes; Dittrich,Rosangela Locatelli; Salgado,Jordana Andrioli; Silva,Cláudio José Araújo da; Silva,Marina Gabriela Berchiol da; Beltrame,Olair Carlos; Pinto,Pedro Henrique Nicolau.
This study was designed to investigate the effect of early weaning and concentrate supplementation on performance and metabolic profile of lambs in four production systems on pasture: suckling lambs not supplemented until slaughter; suckling lambs supplemented with concentrate in creep feeding until slaughter; early weaned lambs not supplemented until slaughter; early weaned lambs supplemented with concentrate until slaughter. Performance was assessed by average daily gain (ADG) and body condition score (BCS) measurements. Metabolic profile was delineated by measuring serum albumin, urea, creatinine, cholesterol, glucose and aspartate aminotransferase. Weaning reduced ADG by 92 g/d and the ADG for weaned and suckling lambs were 113 g/d and 205 g/d,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Average daily gain; Concentrate feed; Energy; Growth; Protein; Suckling.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000500029
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional